SO‘ZLOVCHI VA TINGLOVCHINING JTIMOIY MAQOMINING NAMOYON BO‘LISHIDA EVFEMIZMLAR - Ro‘zimatova Dilnoza Murodovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  tilshunoslikda  ijtimoiy  maqom  tushunchasi,  uning  nutqda ifodalanishi  yoritib  berilgan.  Evfemizmlarning  shakllanish  asoslari,  ularning  vazifalari,  nutqda qanday sharoitlarda qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar berilgan. Evfemik ifoda vositalarini siyosiy-badiiy  va siyosiy-majoziy  turlari  haqida  qisqacha ma’lumot  keltirilgan  hamda badiiy asarlardan keltirilgan misollar yordamida dalillangan.