ABDULLA ORIPOV SHE’RLARINING QORAQALPOQCHA TARJIMALARIDA FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING USLUBIY-SEMANTIK TAHLILI - Allambergenov Davronbek Maxsudovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.    Mazkur  maqolada  Abdulla  Oripov  she’rlarining  qoraqalpoq  tiliga  tarjima qilingan namunalari asosida frazeologik birliklar lingvistik tahlil qilinadi. Tarjimada poetik ifoda vositalarini saqlab qolishda iboralarning to‘g‘ri tarjima qilinishi muhim omil sanaladi. Shu nuqtayi nazardan  maqolada  A.Oripov  ijodida  uchraydigan  frazeologizmlar  va  ularning  qoraqalpoqcha tarjimalardagi ko‘rinishlari o‘zaro qiyosiy tahlil etiladi.