BIR BO‘G‘INLI TURKIY SO‘ZLAR ETIMOLOGIYASI (“Devoni lug‘otit turk” asari misolida) - Mamilova Sabina Isoqovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Bu  maqolada  sof  turkiy  bir  boʻgʻinli  soʻzlarning  etimologiyasi  haqida qisqacha bayon qilingan. Gʻ.Abdurahmonov va S.Mutallibovning “Devoni lugʻati-at turk” indeks-lugʻati va Sh.Rahmatullayevning “Oʻzbek tilining etimologik lugʻati” kitoblaridan foydalanilgan.