ZULFIYANING AYRIM SHE’RLARIDA METAFORA - G‘aniyeva Sevinch Erkin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  xalq  shoirasi  Zulfiyaxonim  Isroilovaning “Xalqimga  aytar  sozlarim”,  “Men  tug‘ilgan  kun”,  “Muhabbat  tongi  kulganda”  hamda “Mushoira”  she’rlari  matnida  qo‘llanilgan  metafora  hodisasini  ko‘rib  chiqamiz.  Metafora tasvirlanayotgan voqelikning mazmun-mohiyatni yanada yorqinroq aks ettirishga xizmat qiladigan ifoda tasvir vositasidir.