“O‘ZBЕK MUMTOZ ADABIYOTI”NI O‘QITISHDA TURK-MONIY ADABIYOTINING O‘RNI - Alimuxamedov Rixsitilla (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Qadimgi  turk-moniy  muhitida  yaratilgan  asarlar  ham  janr,  ham  badiiylik jihatidan O‘zbek mumtoz adabiyoti tarixida o‘zining munosib o‘rnini qoldirgan. Xususan, bir qator janrlarning paydo bo‘lishi  va rivojlanishida  ushbu asarlarning  o‘rni  katta.  Masalan, tavbanoma (“Xuastuanivt”),  duo,  gimnlarning  go‘zal  namunalari  aynan  shu  adabiy  muhitda  yaratilgan. Mazkur maqolada ushbu adabiy muhitda yaratilgan asarlarning O‘zbek mumtoz adabiyoti tarixida tutgan o‘rni haqida to‘xtalamiz.