VASLIYNING TURKIY MEROSIDA ADABIY TA’SIR, IZDOSHLIK MASALALARI - Muxitdinova Badia Muslixiddinovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Vasliy Samarqandiy ijodiga katta ta’sir ko‘rsatgan ijodkorlar qatorida Navoiy, Lutfiy,  Fuzuliy,  Muqimiy,  Furqat  kabi  o‘zbek  va  sharq  mumtoz  adabiyotining  yirik namoyandalaridandir. Ular bevosita Vasliyning tafakkur dunyosini boyitgan, ma’nolar olami bilan to‘yintirgan.  Bunga  shoirning  “Tuhfat  ul-ahbob”  devonidagi  turli  janrdagi  lirik  asarlari  asos bo‘ladi.  Maqolada  Vasliy  Samarqandiy  ushbu  shoirlarning  an’anasini  davom  ettirgan  izdosh, ularning o‘ziga xos yo‘liga ega bo‘lgan vakili sifatida talqin va tadqiq etildi.