SHARQ VA G‘ARB SHE’RIY AN’ANALARIDA SEVUVCHILARNING TASVIRLARI: QIYOSIY TAHLIL - Ismoilov Olimxoja Burxonxojaevich; Xakimov Muxamadali Rafiqovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  Nizomiy  Ganjaviyning  "Layli  va  Majnun"  va  Uilyam  Shekspirning "Romeo  va  Juletta"  she'rlaridagi  sevishganlar  obrazlari  ko‘rib  chiqilgan.  Madaniy,  falsafiy  va badiiy  kontekst  tufayli  umumiy  xususiyatlar  va  farqlarni  ochib  beradigan  ikki  asarning  qiyosiy tahlili  amalga  oshiriladi.  Ikkala  asarda  ham  sevgi  ijtimoiy  to‘siqlarni  yo‘q  qiladigan,  ammo qahramonlarning o‘limiga olib keladigan kuchli va fojiali kuch sifatida taqdim etilgan. Sharq va G‘arb she'riy an'analarida sevgi talqinidagi farqlarga alohida e'tibor qaratiladi.