BOBUR SHE’RIYATI VA ADABIY TA’SIR MASALASI - Xolikulova Gulsanam Yorqulovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Adabiy  ta’sir  va  ijodiylik  bir  ijodkor  adabiy  merosining  boshqa  ijodkor asarlari yaralishiga, o‘z badiiy niyatlari, ijodiy g‘oyalari uchun maqbul poetik shakl, mazmun topa olishiga, bir necha tillarda ijod etishiga zamin bo‘ladi. Bu kabi adabiy, ijodiy ta’sir shoh va shoir Zahiriddin  Muhammad  Boburning  she’rlari  ta’sirida  vujudga  kelgan  asarlar  misolida  ham kuzatiladi.  Mazkur  maqolada  Boburning  Xoja  Kalon,    Kamoliddin  Binoiy,  Xoja  Abulbaraka Firoqiylar o‘rtasidagi she’riy yozishmalari tahlil etildi va umumlashma xulosalar berildi.