HALK UZUN HİKAYELERİ VE DESTAN TÜRLERİN MÜŞTEREK VE FARKLI YÖNLERİ - Yuldoşeva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet.  Sözü  geçen  makalede  halk  kitapları  sırasına  giren  halk  hikayeleri  ve  destanların benzer ve farklı cihetleri teker-teker tahlil edilmiş. Bunların yanında K. Tohirov, N. Mallayev, S. Zufarov gibi bilim adamların bazı hikayeleri ve destanları hakkındaki düşüncelerine itibar edilmiş. Halk  hikayelerin  yaratılmasının  sebepleri  getirilip,  bu  türün  kendine  özgü  özel  alametleri açıklanmış.