DRAMATIK TURNING SINTETIK ASOSLARI - Islomov Jurabek Soxibnazarovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada lirik va epik turlarning qorishuvidan hosil bo‘lgan dramatik turning  sintetik  alomatlari,  dramatik  janrlarning  barqaror  qonuniyatlari  hamda  o‘zbek adabiuotidagi yangi dramatik janrlar va shakllarning o‘ziga xos xususiyatlari haqida gap boradi. Shuningdek, asosiy dramatik janrlar hisoblangan komediya, drama, tragediya kabi sof janrlarning mutatsiyaga  uchrayotgani  ayrim  asarlar  misolida  tekshiriladi.  Qolaversa,  bugungi  o‘zbek dramaturgiyasining  turli  ko‘rinishlari  (kinodramaturgiya,  radiodramaturgiya,  teledramaturgiya) haqidaham  to‘xtalib  o‘tilgan.  Bunday  dramaturgik  jarayonlarni  bir  alohida  san’at  yoki  shakllar deb emas, balki biri ikkinchisini taqozo etuvchi jarayon deb baholash ta’kidlanadi.