HOZIRGI O‘ZBEK NASRIDA XARAKTER TABIATI - Hasanov Suhrob Shavkat o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.    O‘zbek  adabiyotida  XX  asrning  70-yillariga  qadar  yaratilgan  asarlarning qahramoni  sotsialistik  realizmning  talabi  bilan  kurashchan,  ijtimoiy  xarakterligi  bilan  ajralib turadi.  Biroq  70-yillar  nosirlari  avlodi  ijodida  bu  an’anaga  bir  qadar  barham  berildi.  Avval modernistik  kayfiyatlar,  ong  oqimi,  soʻng  postmodernistik  xususiyatlar  koʻzga  tashlana  bordi. Mazkur maqolada hozirgi o‘zbek nasrining zabardast vakillaridan biri B. Qobulning “Bogʻdagul”, “Oʻspirinlik”,  “Ena  Shamol”  asarlari  misolida  moden  va  postmodern  uslubidagi  asarlardagi xarakterlarning  o‘ziga  xosligi,  shuningdek,  intermatnlik  hodisasi  haqida  so‘z  yuritiladi.  Tahlillarda qiyos uchun o‘zbek va jahon adabiyoti namoyandalari K.Isiguro, Izzat Sulton, Murod Muhammad Doʻst, Ahmad A’zam, U.Hamdamning ayrim asarlariga murojaat etildi.