BAİBATIR ERCAN OĞLU'NUN ŞİİRLERİNİN TEMATİK VE İDEOLOJİK ÖZELLİKLERİ - Bashı rov Nurbol Kaskırbay oğlu, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Özet.    Bu  makale,  Kazak  dilinin  ustası  ve  yazılı  edebiyatın  bir  temsilcisi  olan  Baibatır Ercanoğlu’nun şiirlerinin tematik ve ideolojik özelliklerini konu edinmiştir.  Şairin ifade ve düşünce saflığı,  temizliği  konusundaki  görüşleri  kendi  şiirlerinden  yola  çıkarak  incelenmiş  ve  somut sonuçlara da ulaşılmıştır. Araştırma sonucunda anlamsal ve ifade tarzı bakımından şairin şiirlerin bütünlük  ve  uyum  içinde  olduğu  görülmektedir.  Baibatır  Ercanoğlu’nun  şiirleri,  Kazak edebiyatında  yer  alan  manzum  eserlerin  tür  ve  sanatsal  yönleriyle  karşılaştırılarak  analiz edilmiştir.