TURKIY ADABIYOTDA DINNING O‘RNI HAMDA AHAMIYATI - Ahmadova O‘g‘iloy Ozodqul qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turkiy adabiyotda dinning o‘rni va ahamiyati tarixiy va zamonaviy  nuqtai  nazardan  yoritilgan.  Dastlabki  yozma  yodgorliklardan  tortib,  klassik  va zamonaviy adabiyotgacha bo‘lgan davrlar qamrab olinib, Qur’on, hadis va tasavvuf g‘oyalari asosida  shakllangan  diniy  motivlarning  badiiy  ifodasi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  boshqa adabiy makonlar bilan qiyosiy tahlil orqali diniy g‘oyaning universal mohiyati ochib berilgan.