ABADIY MEROS VA ZAMONAVIY DIZAYN UCHRASHUVI: “SAB’AI SAYYOR” TASVIRLARI ORQALI INTERYER SAN’ATI - Haqberdiyeva Sagina Shomurot qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada tarixiy meros va zamonaviy interyer dizayni o‘rtasidagi uyg‘unlik tahlil  qilinib,  Alisher  Navoiyning  “Sab’ai  Sayyor”  dostonidagi  yetti  qasr  tasvirlari  asosida madaniy  va  estetik  elementlarni  qo‘llash  imkoniyatlari  yoritiladi.  Tadqiqotda  har  bir  qasrning rang,  shakl  va  ramziy  ma’nosi  tahlil  qilinib,  ularning  interyer  dizayniga  ilhomlantiruvchi  ta’siri muhokama  qilinadi.  Shuningdek,  ranglarning  psixologik  ta’siri,  naqsh  va  ornamentlar  orqali madaniy  identifikatsiya  hamda  tarixiy  obrazlarning  zamonaviy  interyerlarga  moslashtirilishi masalalariga e’tibor qaratiladi. Tarixiy merosni zamonaviy san’at bilan uyg‘unlashtirish dizaynga chuqur ma’naviy mazmun bag‘ishlashi ta’kidlanadi.