HAJVIY HIKOYALARNI O‘QITISH METODIKASI - Oqbo‘tayev Elbek Abdurazzoq o‘g‘li (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiyotidagi  hajviy  hikoyalarni  o‘quv  jarayonida o‘rgatish  masalalari  nazariy  nuqtai  nazardan  ko‘rib  chiqiladi.  Hajviy  hikoyalarning  estetik xususiyatlari, ularning ta’limiy, tarbiyaviy hamda tanqidiy funksiyalari tahlil etiladi. Adabiy janr sifatida hajvning o‘quvchilarda tanqidiy tafakkurni shakllantirishdagi o‘rni yoritilib, ularni o‘qitish metodikasining nazariy asoslari ishlab chiqiladi. Shuningdek, o‘qitish jarayonida hajviy matnlarni tanlash, tahlil qilish va baholash mezonlari haqida mulohaza yuritiladi.