NAZAR ESHONQULNING “BEPOYON OSMON” HIKOYASI TAHLILI - Safarova Dildora Baxtiyor qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiyotining  modernistik  namoyandalaridan  biri bo‘lgan Nazar Eshonqulning “Bepoyon osmon” hikoyasi badiiy tahlil qilinadi. Hikoyadagi syujet, ramziy  qatlamlar  va  falsafiy  jihatlar  o‘rganilib,  yozuvchining  badiiy  mahorati  yoritiladi. Shuningdek, asardagi inson ruhiyati, jamiyat va tabiat bilan uyg‘unligi ham tahlil qilinadi.