O‘ZBEK MUMTOZ SHE’RIYATIDA RUHIYAT TASVIRI MASALASI VA UNING O‘RGANILISHI - Shukurova Amira Abduxakimovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur  maqolada bugungi adabiyotshunoslikdagi dolzarb masalalardan biri -  o‘zbek  mumtoz    she’riyatida  ruhiyat  tasviri  masalasi,  uning  o‘rganilish  tarixi    hamda    o‘zbek adabiyotshunosligida  amalga  oshirilgan  ishlar  haqida  atroflicha  mulohaza  yuritiladi.  Mumtoz she’riyatda ruhiyat tasviri lirik janrlar imkoniyati tahlil etilgan.