“YER” KONSEPTI QUR’ONI KARIMDA - Xolikulova Yulduz Shodiyevna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Qur’oni Karimda “Yer” (Arz) kontsepti muhim diniy va falsafiy o‘rin tutadi. Yer, insoniyat uchun yashash joyi, tabiat manbai va Allohning qudratini ko‘rsatadigan ulkan bir ne’mat sifatida taqdim etiladi. Qur’onda Yerning yaratilishi, uning go‘zalligi, undagi barcha tirik mavjudotlarning hayoti va insonning bu yerga bo‘lgan mas’uliyati haqida o‘ylashga chaqiriladi.