ABDULHAMID CHO‘LPON VA ISMOILBEK GASPRALI IJODIDA ADABIY TA’SIR MASALALARI - Hojiyeva Shahlo, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  Abdulhamid  Cho‘lpon  tatar  ma’rifatparvari  Ismoilbek  Gasprali bilan  muntazam  aloqada  bo‘lganligi,  adabiy  hamkorligi  haqida  so‘z  boradi.  Ismoilbek  Gasprali vafotiga  bag‘ishlab  yozgan  marsiyasi  tahlil  qilingan.  Sharq  va  G‘arbni  bab-baravar  bilgan nuktadon  olimning  adabiy  merosi,  jadidchilik  harakatiga  qo‘shgan  hissasi  haqida  fikrlar  bayon etilgan.