NAZAR ESHONQULNING “GOʻR OʻGʻLI YOXUD HAYOT SUVI” ROMANIDA GʻOYA VA MAʼNO SINTEZI - Shahanov Bobur Choriyevich,; S.M.Sariyev, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada gʻoya va tasvir uygʻunligi Nazar Eshonqulning “Goʻr oʻgʻli yoxud hayot suvi” romani timsolida umumlashtiriladi. Unda yozuvchi subyektiv munosabati va qahramon pozitsiyasi  munosabati,  shakl  va  mazmun  uygʻunligi,  hayotiy  material  va  badiiy  toʻqima  nisbati xususida  mushohada  yuritiladi.  Mohiyatan  roman  janrida  gʻoyaviy  mazmun  tugal  va  toʻlaqonli, yaxlit va loʻnda, ixcham hamda oʻngʻay ifoda yoʻnalishi sifatida namoyon boʻladi.