SULTONGA MUNOSIB TUHFA - Raximova Saboxat Raxmonqulovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  O‘zbekiston  Fanlar  Akademiyasi  Abu  Rayhon  Beruniy  nomidagi Sharqshunoslik qo‘lyozmalar institutida saqlanayotgan Tabibiy taxallusi bilan mashhur Ahmad ibn Ali  Muhammadning  "Devoni  Tabibiyi  porsiy"  yoki  “Devoni  forsiyi  Tabibiy”  nomlari  ostida saqlanayotgan birinchi forsiy devoni “Tuhfat us-sulton”ning uchta nusxasi – ikkita qo‘lyozma va bitta toshbosmasi tavsiflanadi.