MAVLONO LUTFIY IJODI BOTIRXON VALIXO‘JAYEV TALQINIDA - Xasanova Dilshoda Abdug‘anyievna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqola  o‘zbek  mumtoz  she’riyatining  ulug‘  siymolaridan bo‘lgan  Mavlono  Lutfiy  ijodi  tadqiqiga  bag‘ishlanadi.  Unda  Lutfiy  hayoti,  shaxsiyati,  she’riyati poetikasi haqidagi akademik Botirxon Valixo‘jayev qarashlari ilmiy tahlil etiladi. Shu bilan birga hozirgi  o‘zbek  adabiyot  ilmida  shoir  ijodining  o‘rganilishidagi  muammolarga  e’tibor  qaratiladi. Shuningdek, Botirxon Valixo‘jayevning Lutfiy lrikasi badiiyati haqidagi qimmatli fikrlari, tahlillari bilan  lutfiyshunoslikka  o‘zining  katta  hissasini  qo‘shganliklari  hamda  ilk  o‘zbek  shoirining mahoratini xolis baholaganliklari tadqiq etiladi.