MAVLAVIY YO‘LIDA HALOVAT ISTAB… - Quljanova To‘lg‘anoy Shodiyor qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  zamonaviy  she’riyati  vakili  Asqar  Mahkam  ijodida Sharq tasavvuf adabiyotining buyuk namoyandasi Jaloliddin Rumiy falsafasining badiiy aks etishi, tasavvufiy-ma’rifiy g‘oyalar bilan mushtarakligi tahlil qilinadi. Shoir she’rlarida aks etgan ilohiy ishq, nafsdan voz kechish, ruhiy kamolot va haqiqatga yetishish g‘oyalari Rumiyona ohanglar bilan uzviy bog‘liqligi ayrim mulohazalar orqali ochib beriladi.