OMON MATJON SHE’RIYATIDA KO‘Z MOTIVI VA KO‘ZGA OID BADIIY QARASHLAR - Alxiyeva Sitora Rahimqul qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  Omon  Matjonning    “Ko‘zlaringni  yashirgil  mendan”,  “Sen ketursan  izingdan”,  “Ko‘p  kezma  daraxtzor  bog‘lar  ichinda”  kabi  lirik  she’rlarining  badiiy xususiyati to‘g‘risida so‘z yuritiladi. Ushbu misralarga monand mumtoz misralar: g‘azal, ruboiy, she’rlar  keltiriladi.  Jumladan,  Alisher  Navoiy,  Mirzo  Bedil,  Maxtumquli  hamda  nemis  mumtoz shoiri Haynrix Hayne ijodiga murojaat qilinadi. Keltirilgan she’rlarda lirik qahramon va she’riy san’atlar tadqiq qilinadi.