HIKOYALARNING O‘QUVCHILAR IJTIMOIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI: TAHLILVA METODIK YONDASHUVLAR (Abdusaid Ko‘chimov hikoyalari misolida) - Hayrullayeva Muhabbat Pirmamat qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada hikoya janrining ta’lim jarayonidagi o‘rni, strukturaviy tahlil, muammoli  ta’lim,  interfaol  metodlar  va  ijodiy  yondashuvlar  asosida  ko‘rib  chiqilgan.  Abdusaid Ko‘chimov hikoyalarining o‘quvchilar ijtimoiy rivojlanishi, xulq-atvori hamda shaxsiy kamolotiga ta’siri  tahlil  qilingan.    Ko‘chimovning  hikoyalari  o‘quvchilarga  axloqiy  qadriyatlar  (halollik, adolat, mehnatsevarlik) va estetik sezgi, shuningdek, ijtimoiy ongni shakllantirishga xizmat qiladi. Ushbu  asarlar  o‘quvchilarning  ichki  ziddiyatlarini  anglash,  o‘z-o‘zini  tahlil  qilish  va  shaxsiy rivojlanish  jarayonlarini  kuchaytirishda  muhim  o‘rin  tutadi,  natijada  ular  jamiyatga  yanada moslashgan, ongli va mas’uliyatli shaxslar sifatida shakllanadi.