TARIXIY ROMANLAR TASVIRI (Sa’dulla Siyoyev “Dashti qipchoq lochini yoxud Shayboniyxon” asari misolida) - Matchanova Komila Sultanbayevna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada  Sa’dulla Siyoyev qalamiga mansub tarixiy asarlar sirasiga kiruvchi  “Dashti  qipchoq  lochini  yoxud  Shayboniyxon”  haqida  bo‘lib,    badiiy  va  tarixiy  voqea-hodisalarni  o‘z  ichiga  oladi.  Tarixiy  asarlarning  adabiyotdagi  o‘rni,  va  o‘ziga  xos  xususiyatlari  haqida fikrlar yuritilgan.