“IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDA SEVGI, SADOQAT VA FIDOYILIKNING BADIIY TALQINI - Hamroqulova Farangiz Umarqulovna; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  “Ikki  eshik  orasi”  romanida  sevgi,  sadoqat  va  fidoyilik tushunchalarining  badiiy  talqini  tahlil  qilinadi.  Asarda  qahramonlarning  bir-biriga  bo‘lgan muhabbati  hayotiy  sinovlar  orqali  mustahkamlanib,  sadoqat  insoniy  matonatning  asosiy  mezoni sifatida aks ettiriladi. Shuningdek, fidoyilik nafaqat shaxsiy munosabatlar, balki ijtimoiy va tarixiy jarayonlar  fonida  ham  ko‘rinadi.  Ushbu  maqolada  roman  qahramonlarining  taqdiri  misolida insoniy fazilatlarning qadri va ularning hayotidagi o‘rni yoritib berilgan.