BIR HIKOYA TAHLILI (Abdusaid Ko‘chimovning “Binafsha“ hikoyasi asosida) - Misirova Mehriniso Azamat qizi,; Yuldosheva Saodat Azizovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Abdusaid  Ko‘chimovning  “Binafsha”  hikoyasi  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  hikoyaning  mohiyati,  yozuvchi  mahorati,  psixologik  tasvir  vositalari  va ramziy  obrazlar  haqida  fikr  yuritiladi.  Hikoyaning  asosiy  g‘oyasi  –  insonning  o‘tgan  hayotiy tajribalari    va  xotiralarning  kelajakdagi  qarorlariga  ta’siri  maslasini  ochib  berishdir.  Tahlil jarayonida hikoyaning badiiy vositalari, timsollar, psixologik tasvir hamda o‘zbek hikoyanavisligi an’alari bilan bog‘liqligi o‘rganiladi.