OYBEKNING “QUTLUG‘ QON” ROMANIDAGI MAQOLLARNING BADIIY AHAMIYATI - Saitqulova Xilola Sadan qizi,; Nazarova Xilola Gulomjonovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Muso  Toshmuhammad  o‘g‘li  Oybekning  “Qutlug‘  qon” romanida xalq maqollaridan foydalanish mahorati yoritib berilgan. Bu orqali asarrning mazmun–g‘oyasi  bilan  birgalikda  qahramonlar  xarakteristikasi  ochib  berilgan.  Asarda  maqol,  matal  va aforizmlardan  unumli  foydalanilganligi.  Bu  bilan  muhit  va  davr  ziddiyatlari  yoritilib,  bu  orqali o‘zining yozuvchilik mahoratini ko‘rsata olgan.