“OQ KEMA” ASARIDA BOLA OBRAZI - Yunusova Nazokat Nodirjon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  butun  turkiy  xalqlarning  faxr-u  iftixoriga  aylangan  adib Chingiz  Aytmatov  qalamiga  mansub  “Oq  kema”  qissasi  asosida  bola  obrazi,  uning  adabiy maqsadga yo‘naltirilgan vazifasi, muallifning obraz yaratish mahorati, bola ruhiyati, uning ichki dunyosi va tashqi muhit o‘rtasidagi ziddiyat kabi jihatlar yoriltilgan.