OʻTKIR HOSHIMOVNING “OʻZBEKLAR” HIKOYASIDA MILLIYLIK MASALASI - Bekmurodova Nilufar Dilshod qizi,; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘tkir  Hoshimovning  “O‘zbeklar”  hikoyasidagi  milliylik masalasi  tahlil  qilinadi.  Asarda  milliy  qadriyatlar,  an’analar  va  mahalla  muhitining  inson hayotidagi  o‘rni  aks  ettirilgan.  Muallif  hikoyada  mahalla  hayotini  tasvirlash  orqali  o‘zbek xalqining  ezgu  fazilatlarini,  insonlar  o‘rtasidagi  mehr-oqibat  va  birdamlikni  ko‘rsatib  beradi. Maqolada hikoya personajlari, ularning ichki dunyosi va milliy tafakkurining badiiy ifodasi tahlil qilinib,  milliy  o‘ziga  xoslikning  badiiy  tasviri  ochib  beriladi.  Shuningdek,  bugungi  kunda  milliy qadriyatlarning o‘zgarishi va hikoyada tasvirlangan muhit bilan hozirgi davr o‘rtasidagi farqlar ham  tahlil  etiladi.  Mazkur  maqola  oʻzbek  adabiyotshunosligida  milliylik  masalasini  o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etishi mumkin.