YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARI YOSHLAR MA’NAVIY KAMOLOTI VA AXLOQIY QADRIYATLAR TIMSOLI - Hamzayeva Dilnura Shuhrat qizi,; Yuldosheva Saodat Azizovna, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Turkiy  adabiyotning  yuksak  durdonalaridan  biri  sanalgan  Yusuf  Xos Hojibning “Qutadg‘u bilig” asari IX-XI asrlarda shakllangan davlatchilik, ilm-ma’rifat va axloqiy qarashlarning noyob mahsulidir. Ushbu asar insonning ma’naviy yetukligi, adolat tamoyillari  va axloqiy  qadriyatlarni  targ‘ib  qilishga  xizmat  qiladi.  Bugungi  kunda  yoshlarning  ma’naviy kamolotini  shakllantirishda  “Qutadg‘u  bilig”  o‘rganilishi  nihoyatda  muhim  bo‘lib,  u  jamiyat barqarorligi  va  taraqqiyotida  beqiyos  o‘rin  tutadi.  Mazkur  maqolada  asarning  yoshlar tarbiyasidagi  o‘rni,  unda  ilgari  surilgan  axloqiy  qadriyatlar  hamda  olimlarning  fikrlari  tahlil qilinadi.