OʻTKIR HOSHIMOV IJODIDA ONA OBRAZINING BADIIY TALQINI - Abdumitalova Xabiba Abdusaid qizi; Imomqulova Gulchehra Norboboyevna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  taniqli  o‘zbek  yozuvchisi  O‘tkir  Hoshimovning  “Daftar hoshiyasidagi bitiklar” va “Dunyoning ishlari” asarlarini tahlil qilib, undagi dolzarb mavzularni yangicha ko‘rinishda baholashga, shuningdek yozuvchi tomonidan yaratilgan Ona obrazi va uning sharq ayoli siymosini, mushtarak fazilatlarini mohirona tasvirlangani aks ettirilgan.