TOG‘AY MUROD IJODIDA OT TASVIRI - Boliqulova Mehribon Abdumutal qizi; Pardayeva Iroda Mamayunusovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Togʻay Murodning “Ot kishnagan oqshom” asaridagi ot obrazining  badiiy-falsafiy  talqini  tahlil  qilinadi.  Adib  ijodida  ot  timsoli  nafaqat  bosh  mavzu sifatida,  balki  milliy  ong,  tarixiy  xotira  va  insoniyat  ruhiyatining  chuqur  qatlamlarini  yorituvchi ramziy vosita darajasiga ko‘tarilgan. Ayniqsa, Ziyodulla chavandoz obrazidagi hayotiy kurashlar, or-nomus,  erkinlik  va  g‘urur  ot  timsoli  orqali  badiiylashgan  holda  ifodalanadi.  Shuningdek, adibning  til  uslubi,  voqelikni  timsollar  orqali  ochib  berish  mahorati  ilmiy-nazariy  asosda  tahlil qilinadi.