TURKIY ADABIYOTLARDA GLOBALLASHUV METAFORALARI: YANGI DAVR POETIKASINING SHAKLLANISHI - Xayrullayeva Zahro Uyg‘un qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Globallashuv davrida nafaqat turkiy adabiyotda, balki, dunyo adabiyotlarida ham ijtimoiy, siyosiy va madaniy o‘zgarishlar o‘z aksini topmoqda. Bu jarayon turkiy xalqlarning zamonaviy  adabiyotiga  ham  ta’sirini  o‘tkazmay  qo‘ymaydi.  Ya’ni  texnologiyalar,  ijtimoiy tarmoqlar,  madaniy  integratsiya  kabi  tushuncha,  yangi  obraz,  metafora  va  uslublar  orqali ifodalanmoqda. Buning natijasida yangi davr poetikasi zamonaviy ruhda shakllanmoqda.