AHMAD LUTFIY QOZONCHINING “O‘GAY ONA“ ROMANI OBRAZLARI TAHLILI - Bektemirova Muslima Sherali qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotation. Maqolada Ahmad Lutfiy Qozonchining “O‘ga yona” romani tahlil doirasiga tortilgan. Romandagi murakkab ijtimoiy hayot, qahramonlar (o‘gay ona, Ismoil, Saniha, Eldorbek, Fotimaxon)  o‘rtasidagi  murakkab  psixologik  munosabatlar  o‘rganilgan.  Oila  a’zolarining  eng og‘ir sharoitlarda ham o‘zaro munosabalarda hissiy kechinmalarini to‘g‘ri boshqarishi, kechirimli bo‘lishi va hamdard bo‘lishi kabi axloqiy-tarbiyaviy sifatlarning muhimligiga e’tibor qaratilgan.