SHARQ ADABIY MEROSIDA STRATEGIK LIDERLIK:NAVOIY QALAMIDA “ISKANDAR” OBRAZINING BADDIY-FALSAFIY TALQINI - Turabekova Laylo Shavkat qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Maqola “Sharq adabiy merosida strategik liderlik: Navoiy qalamida Iskandar obrazining  badiiy-falsafiy  talqini”  nomi  bilan  yozilgan  bo‘lib,  u  Alisher  Navoiy  asarlarini o‘rganish va ularda Iskandar obrazining tasvirlanishiga qaratilgan chuqur tahlilni taqdim etadi. Shuningdek,  Navoiy  asaridagi  Iskandarni  faqat  tarixiy  shaxs  sifatida  emas,  balki  strategik  lider sifatida tahlil qiladi va uning obrazini badiiy va falsafiy jihatdan o‘rganadi.