FOLKLOR ASARLARIDA O‘TOVSOZLIKKA DOIR BADIIY MA’LUMOTLARNING IFODALANISHI - Berdiyev Xusan Xolnazarovich (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek turkiy tilida qishloq leksikasining o‘zbek adabiy tili, shevalari va og‘zaki ijodida, lug‘atlarda va etnografik materiallarda, shuningdek, og‘zaki va yozma adabiyot namunalarida qanday aks etishi haqida so‘z yuritiladi. Xususan, qishloq xo‘jaligiga oid leksikaning  xalq  og‘zaki  madaniyati  materiallari  bilan  ifodalanishi  aniqlanib,  chiqarilgan xulosalarning ilmiy-nazariy asoslarga tayanilganligi yoritilgan.