“OILA” KONSEPTINING QIYOSIY TAHLILI - Anorqulova Ozoda Nizomjon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada “oila” konsepti bo‘yicha amalga oshirilgan ayrim qiyosiy tadqiqotlar bilan bir qatorda o‘zbek lisoniy manzarasida oila bilan bog‘liq tushunchalar tahlilga tortiladi. O‘zbek, qoraqalpoq, qozoq, qirg‘iz, boshqird va rus tillarida “oila” konsepti bilan bog‘liq ayrim tadqiqotlarga nazar solgan holda xulosalar beriladi. Bundan tashqari, o‘zbek tilida “oila” konseptining milliy modeli, freym va milliy ramzi haqidagi muxtasar fikrlar keltiriladi.