O‘ZBEK OILALARIDA ER VA XOTIN MULOQOTINING LINGVOKULTUROLOGIK ASPEKTDA O‘RGANILISHI - Nomozova O‘g‘iloy Akmaljon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  o‘zbek  oilalarida  er  va  xotin  o‘rtasidagi  muloqotning lingvokulturologik  xususiyatlarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Muloqot  jarayoni  til  va madaniyatning  o‘zaro  ta’siri  nuqtayi  nazaridan  tahlil  qilinadi.  Maqolada  o‘zbek  oilalariga  xos bo‘lgan  muloqot  modellari,  nutqiy  odob  qoidalari,  murojaat  shakllari,  so‘zlashuv  uslublari  va ularning  madaniy  ildizlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  maqolada  gender  omilining  muloqotga ta’siri, oilaviy qadriyatlarning nutqiy ifodasi kabi masalalar ham tahlilga tortilgan.