TARIXIY ILDIZLARDAN GLOBALLASHUVGACHA: TURKIY XALQLAR O‘RTASIDAGI TIL VA MADANIYAT UYG‘UNLIGI - Avazbekova Barchinoy Baxodirjon qizi,; Maxammatjonova Zebo Ma’rufjon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv sharoitida Turkologiya sohasining rivojlanish tendensiyalari,  turkiy  xalqlar  o‘rtasidagi  madaniyatlararo  aloqalarning  o‘ziga  xos  jihatlari  va lingvokulturologiya fanining ahamiyati tahlil qilinadi. Turk xalqlari o‘rtasida Madaniyat va tilning o‘zaro  ta’siri    yoritilib,  globallashuv  jarayonida  yuzaga  kelayotgan  imkoniyatlar  va  muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turli madaniyatlar o‘rtasidagi  aloqa orqali turkiy xalqlarning milliy o‘zligini saqlab qolish va rivojlantirishning dolzarb masalalari ham o‘rganiladi.