MADANIYATLARARO ALOQANING O‘RNI VA LINGVOKULTUROLOGIYA HAQIDA ASOSIY TUSHUNCHALAR - Umarova Farangiz No‘monjon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  madaniyatlararo  aloqa  va  lingvokulturologiya tushunchalarining  mohiyati,  ularning  o‘zaro  bog‘liqligi  hamda  zamonaviy  tilshunoslik kommunikatsiya  jarayonlaridagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Maqolada  turli  madaniyat  vakillari o‘rtasidagi  muloqot  jarayonida  uchraydigan  tafovutlar,  stereotiplar  va  madaniy  moslashuv jarayoni haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, lingvokulturologiyaning til birliklari,  frazeologizmlar, nutq etiketi va madaniy qadriyatlar bilan bog‘liqligi yoritiladi.