CHO‘LPONNING “KECHA VA KUNDUZ” ASARIDA QO‘LLANGAN MAQOLLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Ortikova Nafisa Sharofiddinovna; Yuldosheva Saodat Azizovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Cho‘lponning  “Kecha  va  kunduz”  asarida  qo‘llanilgan maqollarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada o‘zbek xalq maqollarining semantik va sintaktik jihatlari, ularning badiiy asardagi vazifalari hamda milliy tafakkurdagi o‘rni qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra  maqollar badiiy asarning mazmunini boyitish bilan birga o‘zbek xalqining hayot falsafasi, ijtimoiy munosabatlari va an’anaviy qarashlarini aks ettirishda  muhim  vosita  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Mazkur  maqola  tilshunoslar  va  adabiyotshunoslar uchun ilmiy manba sifatida foydalanishga mo‘ljallangan.