SOTIOLINGVISTIKA FANINING SHAKLLANISHI VA MANBALARI - Habibova Sarvinoz Qahramon qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  sotsiolingvistika  fanining  shakllanishi,  rivojlanish bosqichlari va asosiy manbalari yoritilgan. Maqolada fan sifatida sotsiolingvistikaning XX asrda shakllanganligi,  uning  asoschisi  bo‘lgan  olimlar,  shuningdek,  til  va  jamiyat  o‘rtasidagi  o‘zaro munosabatlarni o‘rganishda foydalaniladigan asosiy ilmiy yo‘nalishlar haqida ma’lumot berilgan. Tilshunoslik,  sotsiologiya,  antropologiya  kabi  fanlarning  sotsiolingvistikaga  ta’siri  ham  tahlil qilingan. Maqola sotsiolingvistikaning nazariy va amaliy ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.