ABDULLA QAHHOR ASARLARI TILINING SOTSIOLINGVISTIK TAHLIL - Ergashova Muhayyo Azim qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Abdulla  Qahhor  asarlarining  tili  sotsiolingvistik  nuqtayi nazardan tahlil qilingan. Adib asarlarida turli ijtimoiy qatlamlar vakillarining nutqiy xususiyatlari, dialektal  unsurlar  va  uslubiy  jihatlar  qanday  aks  etgani  o‘rganilgan.  Shuningdek,  yozuvchi dialoglarining  jonliligi,  rasmiy  va  norasmiy  nutq  shakllari,  kinoya  va  hazil  unsurlarining  til me’yorlari bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Abdulla Qahhor tili o‘zbek adabiy tilining rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan va sotsiolingvistik jihatdan qimmatli manba hisoblanadi.