ONA TILI FANINI O‘QITISH JARAYONIDA MULTIMEDIA VA ELEKTRON RESURSLARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Ro‘zimurodova Sitora Maqsiddin qizi, (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada elektron resurslarning ona tili oʻqitish metodikasidagi oʻrni va ahamiyati tadqiq etiladi. Interaktiv oʻquv platformalar, elektron darsliklar va ona tili bo‘yicha elektron  manbalar    tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarning  nutq  rivojiga koʻrsatadigan  ijobiy  taʼsiri,  audio-video  materiallarning  didaktik  xususiyatlari  va  elektron  oʻquv kontentlarning oʻziga xos xususiyatlari ochib beriladi.Tadqiqot natijasida multimedia resurslardan samarali foydalanishning pedagogik-psixologik prinsiplari ishlab chiqiladi.