RAQAMLASHTIRISH ORQALI MAKTABLARDA ALISHER NAVOIY ASARLARINING O‘QITILISHIDA AFZALLIKLAR - Narzullayeva Masuda Faxriddin qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bugungi  dolzarb  mavzu  hisoblangan  mumtoz  adabiyotimiz durdonalarini maktablarda qaysi usul va rejalar orqali o‘qitishdagi afzalliklar haqida mushohada etiladi. Mazkur maqolada Navoiyshunos olimlarning asarlaridan iqtoboslar olinib, tahlil etilgan. Bundan  tashqari  maktab  yoshidan    Navoiy  ijod  yo‘li  va  uning  ijodini  teran  anglash  yoshlarimiz tarbiyasida  yetakchi  omillardan  biri  ekanligi  haqida  fikr  yuritiladi.  Maqolada  maktab  adabiyot darsliklaridagi ba’zi kamchiliklari aytib o‘tilgan va tavsiyalar berilgan.