747 TA’LIM TIZIMIDA 4 K MODELI ASOSIDA TA’LIM-TARBIYA JARAYONINI TASHKIL ETISHNING AFZALLIKLARI - Sabirova Nasiba Ergashevna; Utayeva Irovda Baxodirovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada XXI asr koʻnikmalari nimalardan iborat ekanligi va ta’lim-tarbiya  jarayonida  bu  koʻnikmalarni  qanday  tashkil  etish  borasida  fikrlar  yuritiladi.  XXI  asr koʻnikmalari  butun  dunyo  boʻylab  tarqalayotgani,  biroq  u  amaliyotda  hali  toʻlaqonli  amalga oshmayotgani  barchamizga  ma’lum.  Bu  amaliyot  bugungi  kunda  Prezident,  ijod  va ixtisoslashtirilgan  maktablarda  qoʻllana  boshladi.  Bu  koʻnikmalar    asta-sekin  mamlakatimizda barcha  maktablarda  amalga  oshiriladi,  albatta.  Shuningdek,  ushbu  maqolada  ta’lim-tarbiya jarayonida “4K” modeliga asoslangan innovatsion yondashuvni maktablarda qoʻllash yoʻllari ham tahlil qilindi va kerakli tavsiya va xulosalar ishlab chiqildi.