ROL O‘YINI RUS TILIDAGI NUTQ ETIKETINING XUSUSIYATLARINI O‘RGATISH VOSITASI SIFATIDA - Sattarova Sevara Olimovna (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Rol  o‘yini  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarga  rus  tilidagi  nutq  etiketining xususiyatlarini  amaliy  ravishda  o‘rganishda  samarali  metod  hisoblanadi.  O‘yin  jarayonida ishtirokchilar turli ijtimoiy vaziyatlarni tasvirlab, faqat muloqot qoidalarini tushunibgina qolmay, balki  haqiqiy  hayotdagi  shaxslararo  muloqot  ko‘nikmalarini  ham  rivojlantiradilar.  Maqolada ruxsat etilgan etiket o‘rgatishda rol o‘yinlaridan foydalanishning nazariy asoslari va rus tilidagi nutq etiketini o‘rgatishda ularning amaliy misollari ko‘rib chiqiladi.