O‘QUVCHILAR NUTQINI O‘STIRISHDA NUTQIY KOMPETENSIYALARNING O‘RNI (6-sinf misolida) - Ziyodulloyeva Dinora Alijon qizi (KONFERENSIYALAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolda  kompetensiya  tushunchasining  ta’lim  mazmuniga  tatbiq etilishi, yangicha yondashuv, ta’lim tizimini rivojlantirish masalasi, hozirgi zamon talabiga monand tarzda  endilikda  o‘quvchilarga  faqatgina  ilmiy-nazariy  bilimlar  berishda  6-sinf  o‘quvchilarining dunyoqarashini  kengaytirish,  ularni  mustaqil  mushohada  eta  oladigan,  egallagan  bilimlarini kundalik  hayotga  ham  ongli  ravishda  tatbiq  qila  olishi  haqida  ilmiy-nazariy  fik-mulohaza bildirilgan.